Υπηρεσίες

Home Υπηρεσίες

Οι εμπειρίες της ζωής ενός ανθρώπου είναι ένα βιβλίο. Δεν έχει υπάρξει ακόμη ζωή μη ενδιαφέρουσα. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Όσο βαρετή κι αν μοιάζει η εξωτερική εντύπωση στον πυρήνα ενυπάρχει ένα δράμα, μια κωμωδία και μια τραγωδία.

Μάρκ Τουαίν

slider1
old_family_picture
idancers
memoirs

Aυτοβιογραφία

Η ιστορία του κάθε ανθρώπου, όπως και η δική σας, είναι μοναδική και πολύτιμη! Σας βοηθάμε να την αποτυπώσετε με έναν ενδιαφέροντα τρόπο για εσάς, τους αγαπημένους σας και την επόμενη γενιά. Από την προφορική σας μαρτυρία, από  ημερολόγια ή γραπτό υλικό που ήδη έχετε, από προσωπικά και οικογενειακά αρχεία δημιουργούμε μαζί μια ενδιαφέρουσα αφήγηση επιλέγοντας την πιο κατάλληλη μορφή: αυτοβιογραφία, απομνημόνευμα, χρονικό. Η αυτοβιογραφική ενασχόληση με οποιαδήποτε μορφή,  είναι ένας τρόπος αυτογνωσίας και συνειδητοποίησης του ιστορικού και κοινωνικού μας ρόλου.

Οικογενειακή και Εταιρική ιστορία

Η πορεία μιας οικογένειας στον χρόνο, μπορεί να είναι εξίσου συναρπαστική όπως η ζωή ενός μόνο ανθρώπου. Εάν νομίζετε πως η ιστορία της οικογενείας σας δεν πρέπει να χαθεί, σας βοηθάμε να την αποτυπώσετε γραπτά και να την πλαισιώσετε με το ανάλογο φωτογραφικό υλικό. Επίσης, δημιουργούμε το γενεαλογικό σας δέντρο.

Εάν η εταιρεἰα σας έχει μακρά πορεία καταγράψτε τη και ενισχύστε το αποτύπωμά της στον χρόνο! Οργανώνουμε το υλικό σας είτε για χρήση στο διαδίκτυο είτε για την έκδοση ενός εντύπου/λευκώματος.

Γαμήλιο λεύκωμα

Συνθέστε ένα μοναδικό προσωπικό και οικογενειακό κειμήλιο με την ιστορία σας ως ζευγάρι πριν την τελετή του γάμου, μέσα από τη μαρτυρία σας, φωτογραφίες με ιδιαίτερη σημασία, όπως και αρχειακό υλικό από την οικογενειακή σας ιστορία. Κρατήστε με λόγο και συναίσθημα μια από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής σας.

Εργαστήριο αυτοβιογραφικού λόγου

Έχετε μια πραγματική ιστορία να αφηγηθείτε; Την προσωπική ή οικογενειακή σας ιστορία; Το εργαστήριο του Πολύτιμου Δέντρου σας βοηθά να την μετατρέψετε σε ένα ενδιαφέρον αφήγημα με γνώση που μπορείτε να αποκτήσετε μέσα από κείμενα, δημιουργικές ασκήσεις, συζήτηση, κοινή ανάγνωση και ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών συμμετέχοντας σε ειδικά οργανωμένη ολιγομελή ομάδα. Σε 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις οι συμμετέχοντες εισάγονται στη μέθοδο συγγραφής αυτοβιογραφικού κειμένου. Το εργαστήριο βοηθά στο να οργανώσουν το υλικό και την αφήγησή τους και να έρθουν σε επαφή με κείμενα που διευρύνουν την οπτική τους για το γράψιμό τους. Η κοινή ανάγνωση των ιστοριών ενδυναμώνει και εμπλουτίζει σημαντικά την εμπειρία του εργαστηρίου.

Ειδικά χαρακτηριστικά: Υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας ενός εργαστηρίου με θεματική προσαρμοσμένη στην ιστορία του χώρου με σκοπό τη σύνδεση των συμμετεχόντων με την ιστορία της πόλης, ιδιαίτερα της τοπικότητας. (πρόσκληση σε μονίμους κατοίκους).

Δεν είναι απαραίτητη πρότερη εμπειρία ή ενασχόληση με το γράψιμο.