Οι εμπειρίες της ζωής ενός ανθρώπου είναι ένα βιβλίο. Δεν έχει υπάρξει ακόμη ζωή μη ενδιαφέρουσα. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Όσο βαρετή κι αν μοιάζει η εξωτερική εντύπωση στον πυρήνα ενυπάρχει ένα δράμα, μια κωμωδία και μια τραγωδία.

Μάρκ Τουαίν

Aυτοβιογραφία

Η ιστορία του κάθε ανθρώπου είναι μοναδική και πολύτιμη! Σας βοηθάμε να την αποτυπώσετε με έναν ενδιαφέροντα τρόπο για εσάς, τους αγαπημένους σας και την επόμενη γενιά. Από την προφορική σας μαρτυρία, από  ημερολόγια ή γραπτό υλικό που ήδη έχετε, από προσωπικά και οικογενειακά αρχεία δημιουργούμε μαζί μια ζωντανή αφήγηση επιλέγοντας την πιο κατάλληλη μορφή: αυτοβιογραφία, απομνημόνευμα, χρονικό. Η αυτοβιογραφική ενασχόληση με όποια μορφή είναι ένας τρόπος αυτογνωσίας και συνειδητοποίησης του ιστορικού και κοινωνικού μας ρόλου.

Οικογενειακή-Εταιρικήιστορία

Η πορεία μιας οικογένειας στον χρόνο, μπορεί να είναι εξίσου συναρπαστική όπως η ζωή ενός ανθρώπου. Κρατήστε την πολύτιμη οικογενειακή σας ιστορία, Το Πολύτιμο Δέντρο σας βοηθά να την αποτυπώσετε γραπτά και να την πλαισιώσετε με το ανάλογο φωτογραφικό υλικό. Επίσης, δημιουργούμε το γενεαλογικό σας δέντρο.

Εάν η εταιρεἰα σας έχει μακρά πορεία καταγράψτε τη και ενισχύστε το αποτύπωμά της στον χρόνο! Ενισχύστε το προφίλ σας, αυξήστε το εταιρικό σας κεφάλαιο παρουσιάζοντας την εταιρική σας ιστορία. Δημιουργούμε, αξιοποιούμε και οργανώνουμε το υλικό σας είτε για χρήση στο διαδίκτυο είτε για την έκδοση ενός εντύπου/λευκώματος.

Πολιτιστική κληρονομιά

Το Πολύτιμο Δέντρο στηρίζει κάθε δράση για τη διαφύλαξη και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, υλικής και άυλης, συμβουλευτικά και πρακτικά. Με σεβασμό στην ταυτότητα του εκάστοτε αντικειμένου αφηγούμαστε την ιστορία του στον σύγχρονο κόσμο, με δημιουργική προσέγγιση.

Προσφέρουμε υπηρεσίες:

  • Δημιουργίας και οργάνωσης εκθέσεων εικαστικού/ιστορικού περιεχομένου
  • Ανάδειξης μέσω εκδόσεων, διαλέξεων, επισκέψεων ιστορικών χώρων/κοινοτήτων/προσώπων/οικιών
  • Ιστορικής έρευνας  (βιβλιογραφικής και αρχειακής έρευνας)
  • Ταξινόμηση και ανάδειξη αρχείων (προσωπικών, ιδρυμάτων, μουσείων).
  • Λήψης προφορικών μαρτυριών, συνεντεύξεων

Εργαστήριο
αυτοβιογραφικού λόγου

Έχετε μια πραγματική ιστορία να αφηγηθείτε; Την προσωπική ή οικογενειακή σας ιστορία; Το εργαστήριο του Πολύτιμου Δέντρου σας βοηθά να την μετατρέψετε σε ένα ενδιαφέρον αφήγημα με γνώση που αποκτάτε μέσα από κείμενα, δημιουργικές ασκήσεις, συζήτηση και κοινή ανάγνωση. Σε 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις οι συμμετέχοντες εισάγονται στη μέθοδο συγγραφής αυτοβιογραφικού κειμένου. Το εργαστήριο βοηθά να οργανώσουν το υλικό και την αφήγησή τους και να έρθουν σε επαφή με κείμενα που διευρύνουν την οπτική τους για το γράψιμό τους. Η κοινή ανάγνωση των ιστοριών ενδυναμώνει και εμπλουτίζει σημαντικά την εμπειρία του εργαστηρίου.

Ειδικά χαρακτηριστικά: Υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας ενός εργαστηρίου με θεματική προσαρμοσμένη στην ιστορία μίας κοινότητας.

Ενδείκνυται ιδιαίτερα για βιβλιοθήκες, συλλόγους και πολιτιστικούς οργανισμούς

Δεν είναι απαραίτητη πρότερη εμπειρία ή ενασχόληση με το γράψιμο.